søndag 14. oktober 2018

Hjemme i Norge etter noen fine dager med Venern fiske og Sunnanåtreffen 2018

Tirsdag kveld reiste jeg og Jørn Klerud for å fiske på Venern fra onsdag til søndag.Vi fikk også besøk at Tom Høgseth og Tord Fladeby som skulle fiske fra båten til Tord under disse dagene. Onsdag kjørte vi ut fra Sunnanå i lysningen og hadde i løpet av dagen fem ørret/laks under minstemål på 60 cm som ble sluppet fri. Vi fikk til slutt en godkjent ørret på 63 cm som var fortjent etter en lang dag med mye sjø.
Torsdag kvesset vi krokene og hadde en super dag på sjøen med mange kontakter og god fangst. Vi hadde 8 ørret/laks på 55-59 cm i båten som ble raskt sluppet fri og tre godkjente fisk med 6,2 kg på topp som ble med hjem.
Dette gjorde at vi hadde troen på bra fiske under Sunnanåtreffen 2018 og nordisk mesterskap i trollingfiske, som gikk over tre dager 12-14 Oktober. Starten gikk kl. 08:00 på fredagen og vi fisket til 15:00 uten et eneste napp. Selv om været var fantastisk var dette en nedtur.
Lørdagen kvesset vi krokene på nytt og hadde tidlig hugg på morgenen. Første hugg var ei lita gjedde med et påfølgende hugg av en ørret på 59 cm. Med så mange fisk under minstemål gir det jo håp om et bra fiske de neste årene. Etter litt mer kjøring over de samme punktene vi tidligere hadde fått fisk, bet det på en ørret som var så godt som 62 cm men vi var usikre om den ville bli godkjent til innveiing. Etter dette ble det stille lenge da det plutselig skreik i ei snelle. Jørn hoppet opp og drillet inn en fin laks på 71 cm. Samtidig hadde vi også oversett at den ytterste stanga på planerbordet sto i båge uten å løse ut i klypa, og fisken slapp. Vi så senere at kroken hadde rettet seg ut så noe tungt hadde lagt sine spor. Klokken 15:15 reiv vi stengene og reiste inn til havn men valgte å ikke veie inn noen av fiskene, noe vi angret litt på senere. Søndag valgte vi å bli hjemme å vaske og rydde klart i huset for hjemreise. Alexander sin Ryds 511 skulle også pakkes inn for vinteren før vi hentet Galia'n i Sunnanå for å vende tilbake til Norge. Vi fikk totalt seks godkjente fisk som vi tok med hjem på fire fiskedager som vi er godt fornøyd med utfra forholdene som har vært disse dagene. Ettersom vi ikke veide inn noe fisk under konkurransen så ble resultatet deretter, men vi har hatt en hyggelig tur med hyggelig selskap og masse god mat og drikke. Gleder oss allerede til neste tur.

/ Alexander Graarud.På vei inn dag 2 under nordisk mesterskap med flaget til topps
Foto: Ola Hågensen 


To glade fiskere.
Foto: Alexander Graarud


Laks 6,2 kg tatt dagen før konkurransen.
Foto: Jørn Klerud


Laks 3,7 kg tatt 2. dag under konkurransen.
Foto: Alexander Graarud


Mange båter til start og flott morgen.
Foto: Jørn Klerud


Ble noen hyggelige kvelder med god mat og drikke og mye latter.
Foto: Alexander Graarud

Ingen kommentarer: